Vide om Aalborg Lufthavn, Nørresundby, Danmark

Aalborg Lufthavn ligger i Nørresundby, Danmark cirka 6,5 ​​kilometer eller 3,5 sømil nordvest for Aalborg. Flybasen anvendes både til civile og militære formål. Den times drift er 6,00 A.M til 11:30 Lufthavnen er klassificeret som 4E eller kategori 7. Der er en toldfri shopping kompleks, der kun åbner når nogle internationale flyvninger er planlagt til at ankomme eller afgår. Taxaer er til rådighed for at rejse til byen lige uden for terminalbygningen. Et par af lufthavnens busforbindelser tager passagerer fra lufthavnen til forskellige destinationer som den Federikshavn via Sæby og Hirtshals via Brønderslev og Hiorring. Coaches er også beregnet til Aalborg by fra lufthavnen.
Fabio Achilli – 2012

Flere ruter som bil, bus, og taxikørsel er tilgængelige for rejsende sejler fra lufthavnen gennem vej. Du kan tage rute 180 over Limfjorden Bridge fra Aalborg via rute 55 til udkanten af ​​Nørresundby. På den anden side, hvis du nærmer lufthavnen fra nord fra Hirtshals tager motorvejen rute E39 tager afkørsel 10 efter ruten 11, indtil den når rundkørslen vej til rute 55. Fra nord øst på Frderikshavn du kan tage rute E45 og afkørsel 21 går lige igennem Norresundby. Fra syd vest kan du tage den modsatte vej. Flere internationale luftveje kører fra lufthavnen. De forbinder lufthavnen til Norge, Vagar, UK, Copenhegen, Island, og Malaga.

Aalborg var en vigtig havn i fortiden og nu har omdannet til en industriel og uddannelsesmæssige byen. Mens lufthavnen er vigtig luftbase for dansk flyvevåben, er det også sæde for biskoppen i Danske Folkekirke. Aalborg erfaringer moderat høje temperaturer om sommeren og meget køligt klima om vinteren. Det er også den kommercielle og industrielle centrum af Danmarks eksporterende korn, cementerer samt fisk. Nogle af de steder værd at se er Aalborghus Slot, der er bindingsværkshus, de fem historien Jens Bangs Stenhus, Aablorgtarnet, et stativ tårn, Budolfi Kirke, Aalborg Historiske Museum, og Utzon center bygget i 2008.

Leave a Reply