Rejseguide til Made Easy – Schengen-visum

Hvis du planlægger at rejse til europæiske lande, der gennemfører Schengen-aftale, en “Schengen-visum” forenkler din rejse mellem disse lande.

Med denne Visa kan du rejse mellem landene som at rejse mellem stat i USA. Så alle interne rejse luft, vej og tog håndteres som indenlandske ture mellem disse lande.

PROJose Luis Cernadas Iglesias – 2012

Hvad er Schengen?

Schengen er en vin voksende landsby i det sydøstlige Luxembourg nær det punkt, hvor grænserne til Tyskland, Frankrig og Luxembourg mødes.

Hvilke lande Kan Jeg rejser med denne Visa?

På nuværende tidspunkt er der 15 Schengen-lande i Europa. De 15 lande er;

1. Østrig

2. Belgien

3. Danmark

Alle disse lande med undtagelse af Norge og Island er EU-medlemmer.

Hvad er fordelene ved denne Visa?

Før Schengen-aftalen, var folk fra visse lande skal have separate visum til alle lande i Europa, de ønskede at besøge. Et stort netværk af grænseposter eksisterede omkring kontinentet, som forstyrrede trafik og handel, der forårsager forsinkelser og øgede omkostninger for både virksomheder og besøgende.

Med Schengen-aftalen, har grænseposter blevet lukket mellem de deltagende lande. Vejtrafikken er ikke længere forsinket; veje, jernbaner og flypassagererne ikke længere har deres identitet kontrolleret ved passage af grænserne.

Sådan ansøger om Schengenvisum?

Folk fra uden for EU (Europæiske Union), Ikke-EØS (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde) lande, der ønsker at besøge Europa som turister, og som har brug for et visum for at komme ind i Schengen-området, er simpelthen kræves for at få en fælles Schengen-visum fra ambassaden / konsulat i Schengen-land, de ønsker at besøge først.

Efter dette, kan de besøger nogle af eller alle Schengen-lande som turister eller for erhvervslivet uhindret. De er ikke forpligtet til at få separate visa for alle de (Schengen) europæiske lande, de ønsker at besøge.

Vigtige oplysninger.

Selvom du kan rejse med et visum mellem Schengenlandene, er det altid sikkert at bære dit pas og enhver anden identifikation med dig.

Nogle lande som Sverige og Finland stadig bevare toldkontrol ved deres grænser. Ikke-EU-medlemmer Norge og Island er ikke en del af EU toldunionen og dermed håndhæve det samme niveau af brugerdefinerede kontrol over enhver rejsende, uanset om de kommer fra inden for Schengenområdet eller ej.

Leave a Reply